Autoverhuur

15okt - door gwendolen - 4 - Over

Ik heb goede ervaringen met zowel Cars als met de ANWB. Boek bij Cars als je op zoek bent naar een scherpe prijs. Boek bij de ANWB als je een optimale verzekering wilt, waarbij ook schade aan glas-banden-bodem of het dak van de huurauto worden vergoed.

Een auto met air-conditioning is altijd wel handig, vooral in de Zuid-Afrikaanse zomer. We rijden over het algemeen met de ramen open en de airco uit, zodat je de vogels en andere dierengeluiden kunt horen. Maar soms kan het heel benauwd en plakkerig worden en dan is het wel lekker om even de airco aan te doen.

Je hebt in Kruger geen 4WD nodig. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en de meeste gravelwegen zijn goed berijdbaar. Soms heb je last van wasbordeffect. Wasbordeffect ontstaat voornamelijk doordat 4WD’s en zware SUV’s te hard rijden. Op de gravelwegen mag je maximal 30km per uur rijden. Dat is te snel om wildlife te kunnen spotten, je kan het beste 10 – 20 km per uur rijden als je iets wilt zien.

Een middenklasse sedan is groot genoeg voor twee personen, twee kinderen, een koelbox en bagage. Als geld geen probleem is, kun je een SUV overwegen. Het voordeel van een SUV is dat je hoger zit en dus meer overzicht hebt.

Kameleon op de weg
Als je harder rijdt dan 30 km per uur, is het heel moeilijk om op tijd deze jongens te zien oversteken

Rijd voorzichtig.